Untitled
27 maa 2014
week 121: 20 t/m 26 maart

Op 20 maart had Bas geen koorts meer. We zijn weer bij de machines gaan kijken. Bas was druk aan het zwaaien naar de graafmachines en de “Rollies”, wat de machinisten wel grappig vonden. Daarna zijn we bij de speeltuin geweest. Bas vond het weer erg leuk op de schommel. Toen hij wakker werd uit zijn middagdutje heeft hij erg lang gehuild.
Bas was op 21 maart erg vervelend. Hij wilde graag de Lego mee naar boven nemen; daar heeft hij 5 minuten lief mee gespeeld, daarna vlogen de Lego-blokjes in het rond. Ook de puzzelstukjes gooide hij door de badkamer heen. Bas had in zijn broek gepoept en geplast en voordat ik zijn vieze broek uit had, zaten zijn benen en de wc-bril onder de poep. Hij gooide weer van alles in de box toen Laura erin lag. Hij zat bij het eten zo in zijn kinderstoel te wippen dat de stoel steeds naar achteren schoof en hij gooide zijn beker melk om. Toen ik in de keuken was en Laura hoorde huilen, zag ik in eerste instantie niets. Toen ik Bas vroeg waarom Laura moest huilen, zei hij dat hij haar geknepen had en toen zag ik dat haar wangetje helemaal rood werd. ’s Middags zijn we even naar de winkel geweest en daarna bij oma Van Mierlo op bezoek geweest. Gelukkig heeft Bas zich daar beter gedragen.
Bas heeft op 22 maart samen met Mark het gras gemaaid. Daarna zijn ze boodschappen gaan doen. ’s Middags vierde oom Anton zijn verjaardag; daar zijn we na het middagdutje van Bas naar toe gegaan. Er waren erg veel kinderen. Bas heeft fijn gespeeld en is lief geweest. Toen Mark nog even met Bas naar de supermarkt ging, was hij minder lief. Hij zat overal aan en trok de deuren van de koeling open. ’s Avonds zijn Bas en Laura samen in bad geweest.
Op 23 maart ging Bas al om 12.00 uur naar bed voor zijn middagdutje, omdat we hem om 13.30 uur al naar oom Anton, tante Monique, Esther en Lars zouden brengen. Om 12.15 uur riep Bas al: “Esther toe” ;-). Ik zei dat Esther en Lars nog niet thuis waren en dat hij toch echt nog even moest slapen en gelukkig heeft hij dat nog even gedaan. Bas is erg lief geweest. Hij heeft fijn gespeeld met Esther en Lars, ze hebben gewandeld, zijn bij een muziekoptreden gaan kijken, naar een speeltuintje geweest en hebben samen frietjes gegeten. Toen het bedtijd was voor Bas hebben Esther en Lars hem voorgelezen, maar Bas wilde niet gaan slapen toen het campingbedje op de slaapkamer van oom Anton en tante Monique stond. Toen we hem kwamen halen, lag hij lekker in zijn campingbedje te slapen in de woonkamer. In de auto heeft hij half slapend verteld wat ze gedaan hadden, maar daar was niet steeds even goed iets van te verstaan. Thuis hebben we hem weer lekker in zijn eigen bed gelegd en is hij meteen weer in slaap gevallen.
We zijn op 24 maart met tante Maartje en Eline naar het park geweest. Bas vond het erg leuk om door het tunneltje te kruipen. We hebben de eendjes gevoerd en zijn daarna bij tante Maartje, oom Tom en Eline nog wat gaan drinken.
Op 25 maart zijn we al vroeg naar de winkel gewandeld. Daarna kwam tante Willeke op bezoek. Na het avondeten hebben Bas en Laura samen op de grond gespeeld. Bas wilde Laura’s sokken uittrekken (dat doet hij wel vaker), maar ze had een maillot aan, dus dat viel niet mee. Hij had één pijp van de maillot vast en trok Laura daaraan een stukje over de grond vooruit; ze hadden allebei de grootste lol ;-). Helaas heeft Bas voordat hij naar bed moest in zijn broek gepoept.
Op 26 maart zijn we naar de winkel gewandeld. Bas wilde zelf lopen, maar toen hij zich al een paar keer verstopt had én ik hem 2 x uit een voortuin heb moeten plukken, heb ik hem op het stoeltje gezet. Daar was hij het eerst niet mee eens, maar uiteindelijk hield hij op met zeuren dat hij wilde lopen. Hij ging met zijn hoofd op Laura’s voeten liggen, wat Laura erg grappig vond. Toen we net thuis waren, zijn tante Maartje en Eline heel even geweest om Elines broodtrommel op te halen.
Deze week is Laura haar slaapritme aan het aanpassen. Ze gaat nu slapen na haar fruithap, als ze dan wakker wordt, is het tijd voor haar boterham en tegen de tijd dat ze dan weer gaat slapen, wordt Bas net weer wakker. Dat vond ik niet handig, omdat ik dan tot 10.00 uur weg kan, daarna ligt of de een, of de ander in bed. Na deze week denk ik dat het toch makkelijker is als een van de twee in bed ligt, want als ze allebei wakker zijn, krijg ik helemaal niets gedaan. Ik kan Bas en Laura echt geen minuut “samen alleen” laten zonder ze in de gaten te houden: Bas gooit echt alles wat hij kan vinden in de box als Laura erin ligt (hele kleine dingetjes, die Laura gemakkelijk in zou kunnen slikken, maar juist ook grote dingen, zoals afstandsbedieningen, kleurdozen en autootjes, die veel te hard aankomen als hij haar ermee raakt), of hij wil haar een slokje van zijn ranja of een stuk van zijn koekjes geven.
Bas en Laura hadden een kaartje gekregen van opa en oma Van Aerle. Ze hadden samen de envelop opengepeuterd en toen Laura de kaart wilde pakken, zei Bas: "nee, die is van mij". Toen ik zei dat de kaart een beetje voor Bas en een beetje voor Laura was, pakte Bas de kaart, scheurde er een stukje af en gaf dat aan Laura ;-).








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative